Med tog op i skiterræn ved Ellmau

Skiferie i uge 02.2010

Hohe Salve midt i SkiWelt

De øvede skiløbere tager togturen i løbet af ugen!

Startside med invitation

Send e-mail til rejselederen

Se vor rejseplan

FAQ - Frequently Asked Questions

Turen går til St. Johann in Tirol og:

- Steinplatte (begyndere + øvede)

- Zell am See (begyndere + øvede)

- SkiWelt inkl. Westendorf (øvede)

- Kitzbühel inkl. Kirchberg (øvede)

Der er 360 graders panorama-view fra Hohe Salve!

 
Invitation

Om St. Johann

Ugeprogram

Nyheder

Før tilmelding

Tilmelding

Indhold

Skiområde A, alias Kitzbühler Alpen

Dette er en kort beskrivelse af skiområde A (for All Star Card).
Der gøres opmærksom på, at der forefindes 2 typer liftkort i området:
- Det ene hedder SchneeWinkel Skipass (anbefales til begyndere)
- Det andet hedder Kitzbüheler Alpen Skipass (anbefales til øvede).

Denne side omfatter skiområdet på Kitzbüheler Alpen Skipass (liftkort). Liftortet markedsføres også som All Star Card.

Bemærk!
Kitzbüheler Alpen Skipass omfatter også skiområderne under SchneeWinkel Skipass, som er beskrevet under Skiområde B


Skiområdet Kitzbühel, facts

Kitzbühel er verdenskendt for styrtløbet på Hahnenkamm. Nu får DU chancen!

 • Særdeles velegnet for øvede.
   

 • Skiområdet har 56 lifter og 168 km præpareret pister.
   

 • Der arrangeres en skisafari for øvede til Kitzbühel, hvor målet er Resterhöhe (1.934 m) ved Pass Thurn, og hvor vi undervejs har passeret dalen ved Jochberg i en stor kabinebane, kaldet 3S, hvor én af kabinelifterne er udstyret med klar pleksiglasbund!
   

 • Har vi modet med os, slutter vi skiløbet af på Hahnenkamm. Der er både en rød og sort rute ned. Den sorte er også kendt som "Der Streif" eller "Musefælden". Forklaring er overflødig - pisten skal ses!
   

 • Vor skisafari starter og slutter ved Kitzbühel-Hahnenkamm jernbanestationen, der ligger som nabo til liften.
   

 • Ud og hjem tager vi et regionaltog (tur på ca. 10 min). Husk derfor FIP-kort.
   

 • En del af skiområdet går ned mod Kirchberg in Tirol på nogle gode, lange nedkørsler. I bunden kan man tage en skibus (ca. 3-4 min.) til en ny lift, der bringer os op til Westendorf, der er en del af SkiWelt. Dette link kaldes "Ki-West", og der er arrangeret en skisafari dertil.

Torben kender skiområdet særdeles godt - et must for øvede!
Check også Udkast til ugeprogram.

Yderligere oplysninger: www.bergbahn-kitzbuehel.at


Skiområdet Kitzbühel, beskrivelse

Dan Enevoldsen (Tgf. Ar) har forfattet denne beskrivelse:

"Kitzbühel er et fantastisk skiområde, som egner sig til øvet og mere erfarne skiløbere. Dermed ikke sagt, at lettere øvet ikke kan køre i området. Har man god rutine i at køre i eks. Fieberbrunn, Steinplatte, St. Johann og SkiWelt, vil det være en sund udfordring at prøve kræfter med Kitzbühel.

Kitzbühels højeste punkt er "Zweitausender" (2.004 m). Man skal ikke tage fejl af, at området ligger forholdsvis lavt, da der er rigtig mange stejle udfordringer.

Området Kitzbühel - Kirchberg er domineret af røde og blå pister, hvoraf nogle af de røde og sorte er "pænt" stejle. Liftsystemet er helt i top og meget effektivt. Specielt den store 3S bane med mange 30 mands kabiner/gondoler, som fører os effektivt mellem de to store skiområder, der er delt op af en stor dal. Træhytterne byder på ægte Østrigsk råhygge med et højt serviceniveau.

Efter en god skidag rundt i Kitzbühel slutter man turen af på Hahnen-kamm Abfahrt. Hahnenkamm nedfarten er en såkaldt "mørkerød" piste. I Kitzbühel er beskiltningen "Familien Abfahrt" - men det er mis-visende, da den er relativ stejl for en lettere øvet. Med god sne er den farbar for lettere øvet. En betingelse er dog på Hahnenkamm nedfarten, at man undgår de tre musefælder (Mausefalle). Vi blev enige med Torben om, at det krævede ishockeyudstyr og faldskærm ved "musefælderne". De tre "musefælder" er nærmest lodrette og virker som afgrunde à la Grand Canyon og Mols Bjerge.

Til sidst vil jeg nævne, at de 10 minutters togtransport fra St. Johann til Kitzbühel er utrolig effektive, ikke mindst fordi toget stopper lige foran Hahnenkamm liften."


Skiområdet Kirchberg-Westendorf, beskrivelse

Torben Hvolmgaard Sørensen har forfattet denne beskrivelse:

"Skisportstederne konkurrer naturligvis om at tiltrække dig og andre skiløbere. Et af konkurrenceparametrene er således at gøre skiområd-erne større ved at etablere nye lifter mellem separate skiområder og på den måde forøge skimulighederne på samme liftkort.

Et eksempel herpå er forbindelsen mellem Kirchberg i skiområde Kitzbühel og Westendorf i skiområde SkiWelt. Her er der lavet et link, kaldet Ki-West, via en 3-4 minutters skibustur.

En tur via Ki-West kan anbefales, hvorfor en ugedag er afsat til at teste turen, som fordrer et Kitzbüheler Alpen Skipass.

Vi tager toget til Hahnenkamm Bergbahn-stationen, og via gondolliften tager vi op i Kitzbühel-terrænet. Denne gang vælger vi ikke retningen af 3S og Resterhöhe men retning Kirchberg, hvor der er nogle af Kitzbühel-områdets længste og - om formiddagen - fredeligste pister, idet andre skiløbere oftest forbliver oppe i terrænet.

På et tidspunkt tager vi skibussen ved Ki-West, hvorefter gondolbanen bringer os hurtig op til Westendorf-skiområdet. Her ankommer vi hurtigt til områdets bedste skihytte, Brechhornhaus, hvor drikkepause eller frokost er oplagt.

Herefter tester vi de blå pister og fortsætter ned af piste 111, som er rød, og som slutter efter 4-5 km skønt skiløb direkte ved en helt ny gondollift, der bringer os op til Choralpe - det højeste punkt i Westendorf-skiområdet - hvorfra der er en ny mørkerød piste ned til gondolliften i Brixen im Thale.

Her sætter vi sandsynligvis kurs mod toppen af det øvrige SkiWelt, hvor mulighederne er utallige. Sandsynligvis skal vi teste tov-togbanen i Ellmau, inden vi vender retur mod St. Johann via tog eller bus.

Afterski foregår med resten af Skiteam."


Skiområdet SkiWelt, facts

SkiWelt er Østrigs størst sammenhængende skiområde, og det er her, Torben har tilbragt et par vintre som Destinationsguide for DSB Rejsebureau.

 • Særdeles velegnet for øvede.
   

 • Skiområdet har 90 lifter og 250 km præpareret pister.
   

 • Der arrangeres en skisafari for øvede til SkiWelt, hvor vi skal prøve kræfter med Kaiser-Runde, en tur på over 20 km, som bringer os over bjergtinderne: Zinsberg, Eiberg, Brandstadl og Hartkaiser.
   

 • Vi udnytter skiene til Ellmau, hvor toget (tovbane) på kort tid bringer os tilbage op i terrænet.
   

 • Har vi tiden med os, skal vi også lige nyde udsigten fra bjerget Hohe Salve (1.829 m), skiområdets højeste punkt, hvorfra der er et 360 graders panorama-view over Alperne.
   

 • Der arrangeres skisafari til den del af Ski-Welt, der bedst er kendt som Westendorf, hvor mange danskere har lært at stå på ski. Nedkørsel 111 bliver dagens længste nedkørsel, hvis sneen tillader det!

Torben kender transportmulighederne og skiområdet til mindste detalje - et must for øvede! Check også Udkast til ugeprogram.

Yderligere oplysninger: www.skiwelt.at


Skiområdet SkiWelt, beskrivelse

John Stubman (Lkf. Kh) har forfattet denne beskrivelse:

"Østrigs største sammenhængende skiområde - SkiWelt - har meget at byde på i det smukke varierende alpelandskab med alt fra bløde overskuelige pister omgivet af spredte skove.

Der er mange små hyggelige spisesteder, heriblandt en urgammel lavloftet træhytte fuld af atmosfære og som bruges som kulisse ved TV-optagelserne til en østrigsk pendant til vores "Huset på Christianshavn". Rübezahl Alm hedder hytten.

Man har virkelig fornemmelsen af at befinde sig i et stort område, hvor der hele tiden dukker nye pister og områder frem, som skal udforskes.

På imponerende vis har man anlagt en regulær jernbane, hvor 2 tog på skift bringer skiløbere op i bakkerne - endda lynhurtigt (blot 2 min).
Det er den såkaldte Hartkaiserbahn (tovbane) fra Ellmau.

Højeste punkt i SkiWelt er bjerget: Hohe Salve, hvor man uden for restauranten kan finde en roterende terrasse, så et 360 gr. panorama-view med et krus Jäger Te virkelig kan nydes. På Hohe Salve ligger også en smuk kirke (hvorinde Gitte og Torben for år tilbage - omgivet af venner - blev ringforlovet med hjælp fra profski-verdensmester Georg Ager, som i dag er indehaver af den lokale skiskole).

Pister og lifter passer godt sammen i SkiWelt, eksempelvis kan man løbe rundt om Hohe Salve. Turen hedder Salven-Runde og kan for øvede løbere gøres på 1½ - 2 timer.

En anden og meget længere rundtur hedder Kaiser-Runde. Den bringer skiløbere forbi såvel Rübezahl-Alm som op med Hartkaiserbahn. Det er denne tur, det øvede skiteam prøver af i henhold til ugeprogrammet."


Liftkortpriser, Kitzbüheler Alpen

Liftkortet gælder udover til SchneeWinkel (som er beskrevet under Skiområde B) også til de store skiområder: Kitzbühel og SkiWelt. Desuden er liftkortet gyldigt i et par andre mindre skiområder. I alt gælder liftkortet til 249 lifter og 704 km pister.
Desuden gælder liftkortet til skibusserne (tur på ca. 3 min.) mellem Kitzbühel og Westendorf i SkiWelt. Stedet kaldes Ki-West og besøges i øvrigt på en skisafari.
Liftkort til Kitzbüheler Alpen er ikke aktuelt for begyndere men er for en begrænset merpris værd at overveje for øvede.
Torben kan varmt anbefale øvede skiløber Kitzbüheler Alpen liftkortet.

Se også vort Udkast til ugeprogram samt skiområdet her:

Der må påregnes et depositum på ca. € 3,- for liftkortet, der udfærdig-es på et Keycard, som aflæses elektronisk ved indstigning i lifter. Således kan liftkortet forblive i samme lomme under hele skiferien. Ved afrejse kan pant refunderes ved kortsalgsstedet.

Der kræves ikke foto til liftkortet!

Liftkort Kitzbüheler Alpen (2010)

6 dage 7 dage
Højsæson, voksen € 211,- 232,-

Siden er senest opdateret: 27. oktober 2009

Til sidetop
Blog for tilmeldte »

FAQ
»

FAQ - Frequently Asked Questions

Under nedennævnte emner findes respektive svar på FAQ: Frequently Asked Questions.

Rejseplan
»

Hvornår er der afgang? Hvordan rejser vi? Hvor mange gange skal vi skifte? Osv...
Logi »

Hvor skal vi bo? Er det centralt? Findes der en skibus i nærheden? Er der sauna? Osv...

Skiområde A og B »

Hvor ligger liften? Hvor ligger skiskolen? Hvor er begynderområdet? Osv...

Skileje »

Hvor ligger skiudlejningen? Hvad koster det? Kan jeg bytte lejet udstyr? Osv...

Skiskole »

Hvor er skiskolen? Hvor mange dage? Hvornår på dagen? Taler skilæreren dansk? Osv...

Hvorfor St. Johann? »

Hvorfor faldt valget på St. Johann in Tirol?

Værd at vide om Østrig »

Hvor mange indbyggere har Østrig? Hvad hedder hovedstaden i Tirol ? Osv...

Torben Hvolmgaard Sørensen © 2008